Maak afspraak-of-belFacebook Twitter Youtube

Oefenen in water (Hydrotherapie)
Bewegen kan vanwege fysieke beperkingen moeizaam en pijnlijk zijn.  Vervelend, omdat bewegen goed voor ons is. Het verbetert namelijk de spierkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen, ofwel onze  algehele conditie. Veel blessures en fysieke ongemakken kunnen met regelmatig bewegen worden voorkomen.

Waarom oefenen in water?
Vanwege de opwaartse druk van het water wordt de druk  op de gewrichten verlaagd.  Dit maakt pijnvrij en gedoseerd oefenen mogelijk. Oefenen in water is lichter en prettiger dan op het droge. De zeer aangename water temperatuur (28°C) stimuleert de doorbloeding en ontspanning van uw spieren.

Voor wie is oefenen in water geschikt?
Oefenen in water is uitermate geschikt voor mensen met acute sportblessures, gewrichtsoperaties, chronische aandoeningen of ziekten, zoals bijvoorbeeld reuma. In feite is het voor iedereen dé manier om op een aangename, comfortabele wijze te bewegen.

De locatie en het zwembad.
Wij maken tot 01-09-2015 nog gebruik van een modern zwembad in de nieuwe vestiging van het Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) direct achter hotel van der Valk, rijksweg A4. Daar bevindt zich ook onze fysiotherapeutische afdeling. De locatie is makkelijk te bereiken vanaf de A4 of via de Aalsmeerderweg te Rijsenhout. Naar het hotel is een toegangsweg voorzien van borden ‘SMCP’. Na 01-09-2015 wordt de vestiging van Sport Medisch Centrum Papendal helaas opgeheven. Wij zullen mogelijk de hydrotherapie op een andere lokatie, in Hoofddorp voorzetten.

Aanmelding.
Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze receptie. Telefoon: 0252-620600 of mail: balie@verheulenweerman.nl

Behandeling kan met- of zonder verwijzing van arts of specialist plaatsvinden!