Oefenen in water (Hydrotherapie).

Bewegen kan vanwege fysieke beperkingen moeizaam en pijnlijk zijn.  Vervelend, omdat bewegen goed voor ons is. Het verbetert namelijk de spierkracht, lenigheid en uithoudingsvermogen, ofwel onze  algehele conditie. Veel blessures en fysieke ongemakken kunnen met regelmatig bewegen worden voorkomen.

Waarom oefenen in water?
Vanwege de opwaartse druk van het water wordt de druk  op de gewrichten verlaagd.  Dit maakt pijnvrij en gedoseerd oefenen mogelijk. Oefenen in water is lichter en prettiger dan op het droge. De zeer aangename water temperatuur (28°C) stimuleert de doorbloeding en ontspanning van uw spieren.

Voor wie is oefenen in water geschikt?
Oefenen in water is uitermate geschikt voor mensen met acute sportblessures, gewrichtsoperaties, chronische aandoeningen of ziekten, zoals bijvoorbeeld reuma. In feite is het voor iedereen dé manier om op een aangename, comfortabele wijze te bewegen.

De locatie en het zwembad.
Wij maken gebruik van een modern zwembad in onze vestiging in Rijsenhout bij hotel van der Valk, rijksweg A4. De locatie is makkelijk te bereiken vanaf de A4 of via de Aalsmeerderweg te Rijsenhout.

Aanmelding.
Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze receptie. Telefoon: 0252-620600 of mail: balie@verheulenweerman.nl