Multidisciplinaire samenwerking in de regio.

rijnland schoudernetwerkEen initiatief van de maatschap orthopedie van het Rijnland Ziekenhuis te leiderdorp en 3 regionale fysiotherapiepraktijken.
Het netwerk heeft als doel het verbeteren en transparant maken van de fysiotherapeutische zorg van patienten met schouderklachten
welke naar de 1e lijn zijn verwezen. Het netwerk heeft als doel een intensievere samenwerking tussen orthopedisch chirurgen en fysiotherapeuten en betere afstemming van pre- en postoperatieve fysiotherapeutische zorg. De deelnemende fysiotherapeuten hebben de nodige specifieke bijscholingen gevolgd en beschikken over aantoonbare expertise op gebied van de schouderrevalidatie. Rijnland schouder netwerk

Onze collega Erik Kramer neemt namens onze praktijk deel aan dit netwerk.

Vumc Traumanetwerk:
Trauma net VUmcHet trauma netwerk Vumc is een deskundigheidsnetwerk van fysiotherapeuten welke werkzaam zijn in de regio van het Vumc te Amsterdam. De leden zijn specialist in het revalideren van trauma patienten die 1 of meer botbreuken, of complexe ‘weke delen’letsels hebben opgelopen. De overleg lijnen tussen de traumachirurgen en fysiotherapeuten van het Vumc zijn kort waardoor de revalidatie efficient en zonder onnodige vertraging kan verlopen.

Onze collega Erik Kramer participeert namens Verheul en Weerman fysiotherapeuten in dit netwerk.

Traumanet

Samenwerkingsverbanden afdeling orthopedie van het regionale ziekenhuis.
Schouderpoli Spaarne Gasthuis.

SpaarnegasthuisCollegae Dries Verheul en Erik Kramer participeren in de schouderpoli van het Spaarne Gasthuis, locatie Hoofddorp en Heemstede.
De poli is een initiatief van Dr.Arthur van Noort, orthopedische chirurg. De patient wordt door een team van specialistisch verpleegkundige, fysiotherapeut en orthopedisch chirurg onderzocht. De fysiotherapeut heeft een advisererende functie.
De patient krijgt op de dezelfde dag de diagnose en beleid voorgelegd, de zogenaamde ‘one stop visit’

Schouderpoli Spaarne Gasthuis

Sportpoli Spaarne Gasthuis.
De sportpoli bestaat uit een team van orthopedisch chirurg, sportarts en sportfysiotherapeut. De patient wordt vanuit ieders specialisme onderzocht en geadviseerd. Zowel top- als amateur sporters kunnen hierterecht. Naast de diagnose wordt er een behandeling op maat voorgesteld. Onze collegae Cees Valentijn, sportfysiotherapeut, neemt naast een aantal andere collega fysiotherapeuten uit de regio, deel aan de sportpoli.

Sportpoli Spaarne Gasthuis

Kinderpoli orthopedie Spaarne Gasthuis.
Collega Joel van Vliet neemt als adviserend fysiotherapeut deel aan het kinderspreekuur. Omdat kinderorthopedische problematiek vaak complex is wordt het kind samen met een kinderorthopedisch chirurg onderzocht. De kinderfysiotherapeute brengt een advies uit aan de behandelend fysiotherapeut, indien verdere behandeling in de 1e lijn dient plaats te vinden.
Kinderpoli orthopedie Spaarne Gasthuis