Oncologie.

Voor wie?
De oncologische revalidatie is bedoeld voor mensen die kanker hebben of hebben gehad. De gevolgen van de ziekte kanker kunnen uiteenlopen van beperkingen in activiteiten  tot vermoeidheidsklachten door de medische behandelingen. Denk hierbij aan de operatie, chemotherapie, radiotherapie (bestralingen) en hormoontherapie.
Dit kan voor u ongemakken en beperkingen zorgen in het dagelijks leven. Revalidatie kan een belangrijke bijdrage leveren in het verminderen van uw klachten.

Wat is het doel?
Specialistische fysiotherapie  kan een bijdrage leveren in het verminderen van uw klachten en beperkingen.  Dit kan zowel tijdens als na de medische behandeling zijn.
Het revalidatie- of  beweegprogramma kan u helpen uw conditie te verbeteren met als doel uw activiteiten of werkzaamheden in het dagelijks leven weer geheel of ten dele op te pakken.

Hoe ziet het programma eruit?
Omdat iedereen een individuele hulpvraag heeft wordt er een persoonlijk behandelprogramma  voor u samengesteld. Dit kan zijn op het gebied van algeheel uithoudingsvermogen, spierkracht of oefenen van specifieke vaardigheden welke u in het dagelijks leven belemmeren. Vaak worden alle onderdelen in het behandelplan opgenomen.

Wie is onze specialist?
Na de opleiding tot algemeen fysiotherapeut kunnen fysiotherapeuten onder andere een vierjarige Master opleiding volgen ter specialisatie in de oncologie. Lisa Vliegendhart heeft deze opleiding tot ‘Master oncologie fysiotherapeut’ afgerond.

Hoe zit het met vergoedingen?
De vergoedingen voor oncologische problematiek is niet eenduidig, deze verschilt per soort oncologische aandoening. Indien u aanvullend verzekerd bent zijn er meerdere mogelijkheden op het gebied van vergoedingen. Het beste kunt u informeren bij uw zorgverzekeraar.

Meer weten?
Voor eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Lisa Vliegendhart, via telefoon:  0252-620600 of balie@verheulenweerman.nl